Kinderen met een stoornis, integratie

Heeft uw kind een ontwikkelingsachterstand of een verstandelijke of lichamelijke beperking? Wilt u toch gebruik maken van een reguliere kinderopvangvoorziening (kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, buitenschoolse opvang en gastouderopvang)? Dan kan de gemeente mogelijk helpen.

Het betreft een kind met:

• Lichamelijke/ verstandelijke/zintuiglijke beperking
  • Ontwikkelingsachterstand
  • Chronische ziekte
  • Een vermoede beperking of achterstand

1. U neemt contact op met de gemeente.
  2. De gemeente regelt een gesprek met u waarin uw situatie in kaart wordt gebracht.
  3. Aan de hand van uw situatie bekijkt de gemeente of u voor reguliere kinderopvang in aanmerking komt en welke vorm van kinderopvang het beste bij uw kind past.
  4. De gemeente zal daarna proberen de juiste vorm van opvang voor u te realiseren.

Tijdens het gesprek let de gemeente op de volgende zaken:

• In hoeverre uw kind zelfstandig zoveel mogelijk kan bijdragen bij de integratie.
  • Wat kunnen de mensen in uw omgeving (familie, vrienden, buren en mantelzorgers) bijdragen in de integratie van uw kind.

1. Alle documenten over de stoornis van uw kind.