Kamperen buiten een erkende kampeerinrichting

Het is niet toegestaan zonder een vergunning een camping op te richten. U kunt bij uw gemeente een vergunning of ontheffing voor onbepaalde tijd aanvragen. U kunt ook niet buiten een erkende kampeerinrichting kamperen. Voor bijzondere situaties kunt u bij de gemeente wel een tijdelijke ontheffing op dit verbod aanvragen.

Gemeente Leiderdorp is benieuwd naar uw ervaring over de dienstverlening. Daarom voeren wij klanttevredenheidsonderzoeken uit waarin wij vragen om uw feedback. De resultaten worden anoniem verwerkt en gebruiken wij alleen om de dienstverlening te optimaliseren. Wij danken u bij voorbaat hartelijk voor uw medewerking.

Enquête klanttevredenheidsonderzoek

Er bestaan meerdere soorten kampeermogelijkheden

1. Kamperen op een camping. Voor het houden van een camping is een vergunning vereist. De gemeente stelt namelijk eisen aan brandveiligheid, hygiëne en veiligheid van kampeerplaatsen en bijbehorende zwembaden.
  2. Kamperen bij de boer. De boer dient hiervoor een ontheffing aan te vragen.
  3. Groeps- en natuurkamperen (bijvoorbeeld door scouting).
  4. Naturistencamping.
  5. Paalkamperen. Door middel van paaltjes op een aantal plaatsen staat aangegeven waar u mag kamperen. Op deze plekken zijn geen voorzieningen als toilet, stroom enzovoort aanwezig.

U kunt bij de gemeente een aanvraagformulier krijgen dat u ingevuld bij de gemeente kunt inleveren.

Verklaring met daarin

1. Reden.
  2. Datum.
  3. Tijdstip.
  4. Plaats.
  5. Naam van verantwoordelijke (instantie).