Individuele hulp bij leven met een beperking

Heeft u lichamelijke beperkingen waardoor u moeilijk zelfstandig kunt functioneren? De gemeente kan u helpen, indien u niet voldoende hulp kunt krijgen via uw zorgverzekeraar.

De ondersteuning moet verband houden met een beperking.

1. U neemt contact op met de gemeente.
  2. De gemeente regelt een gesprek met u waarin uw situatie in kaart wordt gebracht.
  3. Aan de hand van uw situatie bekijkt de gemeente of u voor individuele hulp in aanmerking komt en welke vorm van hulp het beste bij u past.
  4. De gemeente zal daarna proberen de juiste vorm van individuele hulp voor u te realiseren.

Tijdens het gesprek let de gemeente op de volgende zaken:

• Hoe kunt u zelfstandig met uw beperking nog doen, eventueel met aanvullende hulpmiddelen?
  • Wat kunnen de mensen in uw omgeving (familie, vrienden, buren en mantelzorgers) in bijdragen, zodat u eventueel toch nog zelfstandig functioneren kunt?
  1. Alle documenten over uw beperking.